SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je Pâte sucrée

een Frans deeg voor zoet gebak
Basisrecept, Met ei, Gebak en Frans
P%c3%a2te sucr%c3%a9e sidepic

Boodschappenlijstje
90 gram zachte boter
65 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eidooiers
200 gram tarwemeel

P%c3%a2te sucr%c3%a9e sidepicll

Heb je in Frankrijk de lekkere fruittaartjes wel eens gezien? Pâte sucrée is een Frans deeg dat wordt gebruikt voor zoet gebak. Met dit basis-recept maak je zelf de bakjes waarvan je bijvoorbeeld fruit- of chocoladetaartjes kan maken. Dit deeg is ook makkelijk in te vriezen, zo kun je snel iets lekkers maken voor onverwacht bezoek ;))

Zo maak je Pâte sucrée

P%c3%a2te sucr%c3%a9e 01
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 02
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 03
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 04

Mix boter en suiker romig.

Mix de eerste eidooier er door.

Dan de tweede.

En de derde.

P%c3%a2te sucr%c3%a9e 05
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 06
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 07

Mix het meel kort door het mengsel.

Het deeg lijkt nu op grote kruimels.

Kneed het deeg met de hand glad.

P%c3%a2te sucr%c3%a9e 08
P%c3%a2te sucr%c3%a9e 09

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Leg het minstens 30 minuten in de ijskast voor gebruik.

Morgen laten we zien hoe je de Pâte sucrée kan verwerken.