Boodschappenlijstje
een biologisch rode kooltje
1-2 appels
klein uitje
2 kruidnagels
1 eetlepel rietsuiker
zeezout en gemalen peper
We eten hachee met rode kool, perfect voor dit ijskoude weekend. Oma maakte de lekkerste hachee, met rundvlees dat uit elkaar viel in draadjes, als het uit de pan geschept werd. Daar hebben we allemaal goede herinneringen aan!
Haar recept kwam weer van haar oma, dus leuk om door te gevn aan de monstertjes. Niet nu, zij eten pannenkoeken want ze gruwelen van hachee en rode kool. Maar later, als ze er groot genoeg voor zijn. ;))
Zo maak je oma's rode kool
Verwijder de buitenste bladeren van de kool.
Hak de rode kool in vier stukken en snij de stronk er uit.
Snij de stukken kool in dunne reepjes.
Voor 2 personen is een half rode kooltje voldoende.
Was de kool met koud water.
Doe de kool in een pan met 200 ml water.
Snij de sjalot doormidden.
Kruidt de rode kool.
Schepje suiker erbij.
Breng het water aan de kook.
Vuur laag, deksel op de pan.
Laat de rode kool in 25 minuten zachtjes gaar stoven op laag vuur
Snij intussen de appel in blokjes.
Doe ze de laatste 10 minuten bij de kool.
Laat de appel zachtjes meestoven.
Verwijder de ui uit de rode kool.