Icon en

Zo maak je Rode kool

ouderwets lekker, met appeltjes
Winter, Bijgerecht, Met vers fruit, Met verse groenten en Oma's recepten
Rode kool sidepic

Boodschappenlijstje
een biologisch rode kooltje
1-2 appels
klein uitje
2 kruidnagels
1 eetlepel rietsuiker
zeezout en gemalen peper

Rode kool sidepic.ll

We eten hachee met rode kool, perfect voor dit ijskoude weekend. Oma maakte de lekkerste hachee, met rundvlees dat uit elkaar viel in draadjes, als  het uit de pan geschept werd. Daar hebben we allemaal goede herinneringen aan!

Haar recept kwam weer van haar oma, dus leuk om door te gevn aan de monstertjes. Niet nu, zij eten pannenkoeken want ze gruwelen van hachee en rode kool. Maar later, als ze er groot genoeg voor zijn. ;))

Zo maak je oma's rode kool

Rode kool 01
Rode kool 02
Rode kool 03
Rode kool 04

Verwijder de buitenste bladeren van de kool.

Hak de rode kool in vier stukken en snij de stronk er uit.

Snij de stukken kool in dunne reepjes.

Voor 2 personen is een half rode kooltje voldoende.

Rode kool 05
Rode kool 06
Rode kool 07

Was de kool met koud water.

Doe de kool in een pan met 200 ml water.

Snij de sjalot doormidden.

Rode kool 08
Rode kool 09
Rode kool 10
Rode kool 11

Kruidt de rode kool.

Schepje suiker erbij.

Breng het water aan de kook.

Vuur laag, deksel op de pan.

Laat de rode kool in 25 minuten zachtjes gaar stoven op laag vuur

Rode kool 12
Rode kool 13
Rode kool 14

Snij intussen de appel in blokjes.

Doe ze de laatste 10 minuten bij de kool.

Laat de appel zachtjes meestoven.

Rode kool 15
Rode kool sidepic.ll

Verwijder de ui uit de rode kool.

Lege cel...