SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je chocolade scherven

om een taart te omcirkelen
Basisrecept, Met chocolade, Techniek en Pasen
Chocolade tempereren sidepic

Wat heb je nodig?
100 gram Tony's chocolade,
puur melk of wit
een vel bakpapier
een spatel
een goed afsluitbaar doosje
een ijskast

Chocolade tempereren sidepicll

Voor pasen gaan we een mooie paastaart bakken, met veel chocolade. Omdat het een flink recept is (er zijn 4 delen!) beginnen we vandaag alvast met deel 1. Op 7 en 8 arpil bakken we de biscuit cake en maken we de vulling. Dan op 9 april, eerste paasdag, bouwen we er snel een taart van en mogen de mini-monstertjes helpen. Dat wordt veel keukenpret met pasen!

Zo maak je chocolade scherven

Chocolade tempereren 01
Chocolade tempereren 02
Chocolade tempereren 03
Chocolade tempereren 04

Hak de chocolade klein.

Smelt het au bain marie.

Giet het op het bakpapier.

Spreid de chocolade dun uit.

Chocolade tempereren 06
Chocolade tempereren 07

Leg de chocolade weg, zodat het kan harden.

Wil je glans op de chocola? Zet het dan niet in de ijskast om te harden.

Maakt het niet uit? Zet het in de ijskast en laat het een nachtje staan. De andere dag kun je het breken, in en doosje doen en zo in de ijskast bewaren tot pasen!