Boodschappenlijstje
Een heleboel Lebkuchen (peper-koekjes)
250 gram poedersuiker
¼ theelepel vanille-extract
2-3 eetlepels melk
We gaan weer door met de lebkuchen, het is even werken maar dan heb je ook een bijzonder mooie kersttraktatie! Bovendien kunnen we - na ze net geproefd te hebben - naar waarheid zeggen dat deze koekjes erg lekker zijn. Nu maken we ze ook nog heel mooi!
Zo versier je de Lebkuchen
Zeef de bakkersuiker in een kom.
Voeg vanille extract en melk toe.
Roer alles door elkaar.
Tot je een glanzend glazuur hebt.
Let op dat je het glazuur niet te dun maakt, het moet dik maar net vloeibaar zijn
Schep het glazuur in een spuitzak.
Sluit de spuitzak goed af
Knip een piepklein puntje van de spuitzak.
Het witte glazuur is nu klaar voor gebruik, we hebben heel veel koekjes want ze zijn op mini-formaat.
We versieren de Lebkuchen op drie manieren: wit met dunne lijntjes en stippen; met wit opgevuld en opgevuld met gekleurd glazuur.
Zo doe je dat!
Versier je koekjes met dunne lijntjes en stippen.
De koekenmannetjes en huisjes zijn snel klaar!
Trek lijntjes om kaarsen en sneeuwpoppen, laat drogen.
Vul ze op met glazuur en laat het weer drogen.
Doe wit glazuur in een kommetje.
Roer er een paar druppels kleurstof door.
Spuit weer lijntjes op de koekjes.
Vul de koekjes binnen de lijntjes op met de bijpassende kleur glazuur en laat het weer drogen
Spuit verschillende kleuren op de koekjes, op dezelfde manier.
De kerstlampjes krijgen fondant, ze hebben de meeste kleuren.
Traditionele Lebkuchen met witte glazuur-lijntjes.
Lebkuchen opgevuld met Royal Icing en smarties er op.
Sneeuwpoppen met Royal Icing in combinatie met rolfondant.
Kerstlichtjes met rolfondant, dan kunnen de monstertjes mee helpen.
Wat is koekjes bakken toch leuk! Vrolijk kerstfeest, veel plezier!