Boodschappenlijstje
180 ml melk
60g boter (zacht)
60 gram fijne suiker
1 biologisch ei (kamertemperatuur)
390 gram broodmeel
1/2 theelepel zout
7g actieve gedroogde gist
Vulling
45 gram zachte boter
2 eetlepels suiker
1 eetlepel bio-sinaasappelrasp
Frosting
125 gram poedersuiker
80 gram roomkaas
1 - 2 eetlepels sinaasappelsap
druppels oranje voedingskleurstof
Voor Koningsdag bakken we zoete oranjebroodjes. Lekker als warm ontbijtje op je vrije dag maar dan moet je wel vroeg opstaan, want de broodjes moeten al een uur rijzen. Maar ben je een vroege vogel dan is dit een recept voor jou. Zo niet , bak ze een dag van tevoren en warm ze op in de oven. (Zonder het glazuur natuurlijk!)
Zo maak je zoete oranjebroodjes
Verwarm de melk tot het lauw-warm is.
Doe alle ingrediënten behalve het meel in de mixer.
Zeef het meel erbij in de mixerkom.
Mix alles samen tot je een ruw deeg hebt.
Kneed het deeg op een vel bakpapier in 3-4 minten met de hand glad
Rol het deeg in een platte bal.
Dek af en laat het 5 minuten rusten.
Druk het deeg plat.
Rol het deeg uit tot 0.5cm dikte.
Besmeer het deeg met de boter en strooi er rasp en suiker over.
Rol het deeg van je af op, maar niet te stijf.
Snij de rol in ongeveer 16 ongeveer gelijke stukken
Vet een 22cm grote springvorm in met boter en bestrooi hem met bloem
Leg de broodjes in de vorm.
Dek de broodjes af met bakpapier.
Laat ze 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 175°C en bak de broodjes in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar
Laat ze 3-4 minuten afkoelen.
Maak intussen het glazuur.
Doe de ingrediënten in de mixer.
Mix tot het glauur mooi glad is.
Voeg de kleurstof toe.
Roer het door het glazuur.
Schep het glazuur in een spuitzak.
Spuit strepen oranje glazuur over de broodjes.
Deze zoete sinaasappelbroodjes zijn heerlijk!
Fijne Koningsdag allemaal!