Boodschappenlijstje
1 grote komkommer
2-3 rode uien
150 ml appelazijn
1 theelepel suiker
1 theelepel zeezout
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
Morgen maken we broodjes kip kerrie en daar hoort ingemaakt zoetzuur bij. Het geeft dat broodje net dat beetje extra fris. Het is heel makkelijk te maken en als je het een nacht in de ijskast zet is het nog lekkerder.
Zo maak je komkommer & ui in zoetzuur
Was een bio-komkommer goed schoon.
Rasp de komkommer in dunne schijfjes.
Pel de uien en rasp ze ook in dunne schijfjes.
Doe komkommer en uien samen in een grote kom
Zo maak je de dressing
Voeg de suiker toe aan de helft van de azijn.
Los de suiker op door stevig roeren.
Kruid het met peper en zout.
Schenk het bij de groenten en schep ze om.
Doe de groenten in een schone, glazen pot.
Vul de pot aan met de rest van de azijn.
Sluit de pot met ingemaakte groenten goed af.
Zet de groenten een nacht in de ijskast dan kunnen de smaken blenden.
Morgen geven we de zoetzure ui & komkommer bij de kipbroodjes. :))
Het kip-kerrie recept staan morgen online, tot morgen!