SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zomerkoekjes

Het is nog zomervakantie!
Nederlands, Zomer, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Koekjes bakken
Zomerkoekjes sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram basterdsuiker
1 scharrelei (klein)
1 theelepel vanille-extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant

Zomerkoekjes sidepicll

Met onze leuke nieuwe koekuitstekers bakken we vandaag vrolijke zomerkoekjes. Het recept is bekend en de rolfondant ook, alleen de koekuitstekers zijn nieuw :)) We willen graag laten zien hoe leuk onze koekjes uiteindelijk worden, met deze uitstekers. De monstertjes zijn blij met de koekjes!

Zo maak je deze zomerkoekjes

Maak het koekjesdeeg van het recept en zet het 60 minuten in de ijskast

Zomerkoekjes 01
Zomerkoekjes 02
Zomerkoekjes 03
Zomerkoekjes 04

Kneed het deeg even goed door.

Rol het uit tot 1cm dikte.

Steek er de figuren uit.

Leg ze op bakpapier op de plaat.

Zet de koekjes nog 30 minuten afgedekt in de ijskast

Verwarm daarna de oven voor op 175°C

Zomerkoekjes 05
Zomerkoekjes 06
Zomerkoekjes 07

Neem de koekjes uit de ijskast.

Bak ze in 15 minuten lichtbruin.

Laat ze 5 minuten rusten op de bakplaat.

Zomerkoekjes 08
Zomerkoekjes 09
Zomerkoekjes 10
Zomerkoekjes 11

Laat de zomerkoekjes helemaal afkoelen op een rooster.

Rol het fondant dun uit en steek er vuurtorens uit.

Plak het fondant op met een druppel water op de achterkant.

Steek of snij strepen, raampjes en deurtjes uit het rolfondant.

Zomerkoekjes 12
Zomerkoekjes 13
Zomerkoekjes 14

Gebruik de uitsteker hiervoor en plak alles op de koekjes.

Meng zwart en wit en kneed het tot je staalgrijs hebt voor de ankers.

Steek de ankers uit en plak ze op de koekjes, plak er een ook een vlaggetje op.

Zomerkoekjes 15
Zomerkoekjes homepage

Bewaar de zomerkoekjes in een koekjesblik.

Ze zullen er niet lang in blijven ;))

Fijne zomer!