Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram basterdsuiker
1 scharrelei (klein)
1 theelepel vanille-extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant
Met onze leuke nieuwe koekuitstekers bakken we vandaag vrolijke zomerkoekjes. Het recept is bekend en de rolfondant ook, alleen de koekuitstekers zijn nieuw :)) We willen graag laten zien hoe leuk onze koekjes uiteindelijk worden, met deze uitstekers. De monstertjes zijn blij met de koekjes!
Zo maak je deze zomerkoekjes
Maak het koekjesdeeg van het recept en zet het 60 minuten in de ijskast
Kneed het deeg even goed door.
Rol het uit tot 1cm dikte.
Steek er de figuren uit.
Leg ze op bakpapier op de plaat.
Zet de koekjes nog 30 minuten afgedekt in de ijskast
Verwarm daarna de oven voor op 175°C
Neem de koekjes uit de ijskast.
Bak ze in 15 minuten lichtbruin.
Laat ze 5 minuten rusten op de bakplaat.
Laat de zomerkoekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Rol het fondant dun uit en steek er vuurtorens uit.
Plak het fondant op met een druppel water op de achterkant.
Steek of snij strepen, raampjes en deurtjes uit het rolfondant.
Gebruik de uitsteker hiervoor en plak alles op de koekjes.
Meng zwart en wit en kneed het tot je staalgrijs hebt voor de ankers.
Steek de ankers uit en plak ze op de koekjes, plak er een ook een vlaggetje op.
Bewaar de zomerkoekjes in een koekjesblik.
Ze zullen er niet lang in blijven ;))
Fijne zomer!