SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zomerspiezen

op de barbecue of in de grillpan
Hoofdgerecht, Met vers fruit, Met verse groenten en Varkensvlees
Zomer spiezen sidepic

Boodschappenlijstje
500 gram varkenshaas, in stukjes van 2cm
1/2 kleine ananas, in stukjes van 2cm
1 kleine rode ui, in 6 parten gesneden, n gehalveerd
225 gram babypaprika's (gemengde kleuren
2 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
kant-en-klare Teriyakisaus, om te bestrijken
Optioneel
sla, fijngehakte rode ui en gehalveerde tomaatjes
versgemalen peper en zeezout
olijfolie en rode appel azijn
friet

Zomer spiezen sidepicll

Met mooi weer halen we de barbecue voor de dag maar is het geen tuin-weer, dan pakken we de grillpan. Hoe dan ook, deze spiesjes erg lekker en snel klaar. Met frietjes erbij en een zomerse salade is iedereen hier blij!

Zo maak je de zomerse spiezen

Zomer spiezen 01
Zomer spiezen 02
Zomer spiezen 03
Zomer spiezen 04

Snij de rode ui in parten en halveer ze.

Was de gemengde mini-paprika's en droog ze af.

Snij ze in stukken van 2 cm en snij ook de ananas.

Snij de varkenshaasjes in stukken van 2 cm.

Zomer spiezen 05
Zomer spiezen 06
Zomer spiezen 07

Leg de stukken varkenshaas in een grote kom.

Doe de groenten en fruit erbij.

Voeg er zeezout, peper en olijfolie aan toe.

Zomer spiezen 08
Zomer spiezen 09
Zomer spiezen 10
Zomer spiezen 11

Schep alles door elkaar en bedek het met olie.

Rijg vlees, groenten en fruit aan de stokjes.

Verhit de grillpan en leg de spiesjes er om en om in.

Grill en draai de spiesjes af en toe om, in 10-12 minuten

Strijk voor de laatste 5 minuten grillen de teriyakisaus op de spiezen

Zomer spiezen 12
Zomer spiezen 13
Zomer spiezen 14

Scheur en was intussen de sla.

Hak een uitje en snij de tomaatjes.

Kruid en maak de salade af.

Zomer spiezen 15
Zomer spiezen 16

Grill de teriyakisaus de laatste 5 minuten mee.

Serveer de zomer-spiezen met de salade en friet.

Geniet ervan!