Boodschappenlijstje
500 gram varkenshaas, in stukjes van 2cm
1/2 kleine ananas, in stukjes van 2cm
1 kleine rode ui, in 6 parten gesneden, n gehalveerd
225 gram babypaprika's (gemengde kleuren
2 eetlepels olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
kant-en-klare Teriyakisaus, om te bestrijken
Optioneel
sla, fijngehakte rode ui en gehalveerde tomaatjes
versgemalen peper en zeezout
olijfolie en rode appel azijn
friet
Met mooi weer halen we de barbecue voor de dag maar is het geen tuin-weer, dan pakken we de grillpan. Hoe dan ook, deze spiesjes erg lekker en snel klaar. Met frietjes erbij en een zomerse salade is iedereen hier blij!
Zo maak je de zomerse spiezen
Snij de rode ui in parten en halveer ze.
Was de gemengde mini-paprika's en droog ze af.
Snij ze in stukken van 2 cm en snij ook de ananas.
Snij de varkenshaasjes in stukken van 2 cm.
Leg de stukken varkenshaas in een grote kom.
Doe de groenten en fruit erbij.
Voeg er zeezout, peper en olijfolie aan toe.
Schep alles door elkaar en bedek het met olie.
Rijg vlees, groenten en fruit aan de stokjes.
Verhit de grillpan en leg de spiesjes er om en om in.
Grill en draai de spiesjes af en toe om, in 10-12 minuten
Strijk voor de laatste 5 minuten grillen de teriyakisaus op de spiezen
Scheur en was intussen de sla.
Hak een uitje en snij de tomaatjes.
Kruid en maak de salade af.
Grill de teriyakisaus de laatste 5 minuten mee.
Serveer de zomer-spiezen met de salade en friet.
Geniet ervan!