SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zomerzon

van Tialda Hoogeveen & Irene Goede
Zomer, Biologie, Leesboek en Dierenboek
Zomerzone home
Zomerzon
Auteur: Tialda Hoogeveen
Illustrator: Irene Goede
Serie: Lentekriebels, Herfstpret, Winterslaap
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Gepubliceerd: juni 2010
Uitgeverij: KNNV
ISBN-13: 9789050113267
Prijs: € 5.00 (in de ramsj)
Leeftijd: 8-12 jaar
 
Zomerzone sidepicll
We hadden nog niet eerder iets van de Friese schrijfster Tialda Hoogeveen gelezen tot we tegen Zomerzon aanliepen. De prachtige tekeningen van Irene Goede kenden we al wel, uit o.a. Mus. Het bleek dat Zomerzon een deel van een serie van 4 is, waarvan 2 delen helaas volledig uitverkocht zijn.


Niettemin zijn we erg blij met Zomerzon, precies een boek dat onze snazzie minimonsterjes heel graag lezen. In het boek worden zes dieren uitgelicht die leven bij de gratie van de zon. Het zijn geen grote dieren, ze vallen misschien niet zo op. Maar als je na het lezen van dit boek goed luistert en kijkt, dan zie je ze echt en wat zijn ze bijzonder!

Zomerzone 01
Zomerzone 02
Zomerzone 03
In het boek vind je per hoofdstukje de kenmerken van het betreffende dier. Daarnaast geeft Tialda Hoogeveen op een leuke manier allerlei educatieve informatie aan kinderen over het leven en doen van bijvoorbeeld het Icarus Blauwtje. Dan volgt er nog wat info over soortgenoten en tot slot een leuke opdracht die de kids zelf kunnen doen. De mini-monsters zijn hier dol op en doen graag enthousiast mee.


De snazzie-lezertjes geven Zomerzon unaniem & van harte 3 prachtige sterren aan een donkerblauwe zomerhemel!