SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Thanksgiving turkeys kalkoenen

Met de gevulde Halloween emmertjes nog op tafel is het 1 november vandaag en Sinterklaas stapt al bijna op de boot.
De monstertjes weten niet welk feestje mooier is Halloween of Sinterklaas. Ze hadden zoveel pret gisteren. Gelukkig blijft de goede Sint nog even weg met de chocoladeletters!

Hier is onze november agenda:
Op 11 november is het Sint Maarten.
Overal in Nederland zijn lampion-optochten en er wordt bij gezongen. We knutselen een mooie Drakenlampion om mee naar buiten te gaan.

Op 12 november wordt Divali gevierd, het mooie Hindoefeest van de vele lichtjes. We knutselen speciale Divali lichtjes van karton, met de grotere kids, maar ook makkelijke, voor de kleintjes. We bakken feestelijke minicupcakes. en versieren het huis met kaarsjes.

Op 13 november begint Het Sinterklaasjournaal, elke avond om 18.00 uur  is er een 10 minuten uitzending tot en met dinsdag 5 december.

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Rotterdam, de kleine monstertjes kijken er nu al naar uit! Waarschijnlijk staan we op de kade om de Sint en de Pieten welkom te heten in onze stad, zo leuk als we de boot zien aankomen in de verte. Samen uitkijken naar de boot met alle andere Rotterdamse  kindjes en hun ouders op de kade.

De televisieuitzending van de landelijke aankomst van Sint Nicolaas en de Pieten in Gorinchem is ook op zaterdag 18 november. Dus dat wordt kiezen! Of we kijken om 12.00 uur met z'n allen naar de Sint op televisie (net als vorig jaar), dan zien we de aankomst in Gorinchem, of we gaan naar de kade in Rotterdam.

We maken twee Sinterklaassurprises voor op school, ze zijn leuk voor jongens en meisjes. We maken twee verschillende spellen want wie houdt er niet van een spelletje? Ieder kind toch?

Op 23 november wordt in Amerika, Canade en Zuid Amerikaanse landen Thanksgiving gevierd. Er wordt bedankt voor de oogst en alle goede dingen van het afgelopen jaar. We knutselen kalkoenen, die staan symbool bij dit feest. Ze verschijnen op tafel want eten met familie en vrienden is de traditie, bij Thanksgiving.

We lezen ook veel mooie winterboeken, al is het nog niet koud buiten :). Genoeg leuke dingen te doen dus in november en wij hebben er al heel veel zin in! We hopen je mee doet!

foto: Thanksgiving knutsel ( 22 november online)