Icon en
Spookhuis home

Oktober 2020 wordt weer druk dus pak je agenda er meteen maar bij en vul in:

Gisteren, 30 september is Kinderboekenweek 2020 begonnen, die duurt tot en met 11 oktober. Dit jaar is een thema gekozen waar onze snazie mini-monstertjes blij mee zijn: En toen? Geschiedenis van de prehistorie tot nu, dat is interessant! Het gratis kinderboekenweek-geschenk van 2020  is De diamant van Banjarmarsin, het is geschreven door Arend van Dam met illustraties van Anne Stalinski.

Het kinderboekenweek-prentenboek (voor slechts 7.25 euro) is gemaakt door Mylo Freeman en heet Tweeling. Op www.kinderboekenweek.nl vind je alle informatie. Waar alle speciale activiteiten in het land plaatsvinden en je kunt er ook naar het nieuwe Kinderen-voor-Kinderen-kinderboekenweek-lied luisteren.

Op 4 oktober is het Dierendag, we maken cadeautjes voor onze huisdieren!

Van 17 t/m 25 oktober is het herfstvakantie in midden Nederland. We zoeken weer hefstschatten en paddenstoelen. Maak met ons de leukste spinnenwebben, herfstpoppetjes en Halloween magneetjes.

In de keuken begint oktober met herfstige paddenstoelen-koekjes bij de thee (op 5 oktober) en daar lezen we dan natuurlijk een gezellig herfstboek bij voor :))

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober begint de wintertijd. De klok gaat om 02.00 uur een uur terug, dus we kunnen op deze zondag lekker een uurtje langer slapen!

Tenslotte is het op 31 oktober Halloween, het spannendste feestje van het jaar! We bakken Spookhuiskoeken, chocolade muffins en we maken chocolade appels. We knutselen iets heel bijzonders en superleuks: een Spookhuis (15 oktober online) en we lezen enge boeken.

Wij wensen je weer veel plezier in oktober en alvast Happy Halloween!