Oktober is de drukste maand van het jaar!

Halloween bracelet home

Op 4 oktober is het Wereld Dierendag en ook de eerste dag van de kinderboekenweek 2017. Dus eerst gaan we onze trouwe dierenvriendjes extra verwennen en daarna lezen we mooie dieren- of griezelboeken.

Waarom ook griezelboeken? Omdat het kinderboekenweekthema van 2017 'Gruwelijk eng' is. In deze kinderboekenweek draait alles om griezels en engerds. Als je in deze periode een kinderboek van tenminste 10 euro koopt krijg je er het boek Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geillustreert door Annet Schaap er gratis bij.

Het Kinderboekenweek prentenboek van 2017 heet Knikkeruil en is gemaakt door Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Dit bijzondere boek is niet alleen om te lezen maar ook om mee te spelen, het is een knikkerspel. Een zakje knikkers wordt erbij geleverd. Tijdens de kinderboekenweek is het boek te koop voor € 6.95.

Tijdens de Kinderboekenweek zijn overal in Nederland leuke activiteiten gepland. Bij bibliotheken en boekhandels kun je gratis de Voorleesgids en de Kinderboekenkrant ophalen. Lees meer op  www.kinderboekenweek.nl

Van 14 t/m 22 oktober is het herfstvakantie. Thuisblijvers hoeven zich echt niet te vervelen, er is allerlei leuks&lekkers te vinden op snazzie.nl of je nou van knutselen, lezen of koken&bakken houd.

Tenslotte is het op 31 oktober Halloween, het spannendste feestje van het jaar. We maken snoep en knutselen allerlei griezelige dingen, zo wordt Halloween een griezelig feestelijk dagje.

Oktober? Dat is snazzie's drukste maand van het jaar!!! Veel plezier!