SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Drakenkoekjes homepage

Het was een fijne zomer, met warm weer en ook wel regen maar nu is de zomervakantie echt voorbij. We zitten al weer even op school en de herfst is onderweg! September is een fijne maand, de maand van het Michaëlsfeest. Maar de monstertjes moeten nog even wachten want het duurt tot 29 september voor het zover is!

Daarom knutselen we een draak van bladeren, want ze zijn zo met draken mee bezig! Behalve een Draken-knutsel worden er zelfverzonnen drakenverhalen gespeeld met Lego en heeft Puk het liefst elke dag zijn draken t-shirt aan ;) Maar we maken niet alleen draken, ook leuke herfstknutsels, voor de seizoens-gezelligheid.

De boeken van september gaan wel (bijna) allemaal over draken, daaraan zien we dat onze mini-monsters niet de enige kinderen zijn met een voorliefde voor deze fabeldieren. We kozen grappige draken prentenboeken voor de kleinsten maar ook een prachtig boek met mythologische drakenverhalen voor de oudere kinderen.

We gebruiken pompoen en appels in de keuken, om lekkere dingen van te maken. Wat denk je van een pompoen-smoothie en appelrozen? We maken ook choux-nuts (een combi van soezen en donuts) en (hoe kan het ook anders?) drakenkoekjes!

We wensen jullie allemaal een fijne september!

Er is weer veel gezelligs te vinden op snazzie in september en jij kunt ook meedoen. Wij vinden het leuk om van je te zien en te horen!

Foto: Drakenkoekjes, 27-09-2021 online