Hoera, het is mei!

Aalbessen paginas

Mei is fijne maand, de meivakantie is pas vier dagen oud! Het blijft al lekker lang licht, de zon schijnt warm en we spelen vaker buiten. Zoals altijd is er weer veel leuks te doen op snazzie.

Maar eerst de Meikalender:
4 mei: Dodenherdenking,
we denken aan alle mensen die in oorlogstijd overleden zijn.
5 mei:
Bevrijdingsdag, we vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog. We hebben weer mooie boeken voor je uitgekozen over kinderen in oorlogstijd.
10 mei: Hemelvaartsdag, geen feest vandaag maar een religieuze feestdag en fijn een vrije dag voor alle papa's en mamma's.
13 mei: moederdag, we maken iets leuks voor mama, we bakken 4x lekkers om iets uit te kiezen voor haar en we hebben een mooi boekje voor de kleintjes om fijn samen met mama te lezen.
20&21 mei: Pinksteren, weer twee religieuze feestdagen en je ouders zijn een lang weekend vrij. Dus lees onze aanbevolen uittips!

We gaan naar buiten en werken in onze moestuin vanaf half mei, na de ijsheiligen. We hebben mini-komkommertjes en cherry tomaatjes, we zaaien bietjes en radijs, leuk, lekker & heel gezond! De frambozenstruik schiet weer omhoog, we kopen een net voor het blauwe bessenstruikje, de aalbessen en de druiven. Sorry vogels, maar vorig jaar lieten jullie niet veel voor ons over.

Veel om naar uit te kijken dus in mei!