Icon en
Raspberry cream bites home

Mei is altijd bijzondere maand omdat de lente iedereen blij maakt, we vieren onze vrijheid, moederdag, mei-vakantie en het Suikerfeest in mei. Maar dit jaar gaat het allemaal heel anders! We zitten nog midden in de wereldwijde pandemie van Covid-19, het Corona virus. Dus school gaat juist weer langzaam aan beginnen in mei en er is geen meivakantie.

De meeste ouders werken vanuit huis en andere ouders moeten juist veel harder werken, er zijn ouders aan het omscholen voor ander werk of ze hebben juist geen werk meer. Dat is erg vervelend allemaal.

We kunnen niet zomaar in de metro, bus of tram stappen en er zijn nog veel winkels gesloten. De kappers zijn ook nog niet open maar de tandarts net weer wel en dit kan juist goed of slecht nieuws voor je zijn ;)) Misschien kun je nog steeds niet bij opa en oma op bezoek en je hebt ze al lang niet gezien. Misschien weet je nog niet wanneer het weer kan, we leven echt in een gekke tijd!

Daarom doen we maar allerlei extra leuke dingen op snazzie en in mei gaat het over de natuur. Misschien in je tuin, op je balkon of als je een ommetje maakt op de singel of in het park. We zaaien, we lezen en we knutselen wat.

We koken extra veel lekkere dingen voor als je moederdag (10 mei) gezellig thuis viert of Suikerfeest (vanaf 23 mei) met alleen het gezin ipv met de hele familie, zoals het altijd ging.

Zo houden we de moed er in want we zitten er allemaal samen middenin! We weten dat het helemaal niet fijn is wat er nu gebeurt. Maar we gaan met z'n allen betere tijden tegemoet, hopelijk eerder dan we denken. Dus hou je taai allemaal en zorg goed voor elkaar!!