Icon en
Natcom 45 mei photo ben houdijk

Mei is bijzondere maand omdat de lente iedereen blij maakt. De meivakantie is nog niet om, de voorjaarsbloemen bloeien en er spelen weer lammetjes in de wei. Maar mei is ook een ernstige maand, dan denken we aan de tweede wereld oorlog en de bevrijding van Nederland, op 5 mei. Maar eerst, op 4 mei, zijn we 's avonds om 8 uur twee minuten stil. We denken aan de mensen die er niet meer zijn.

4 mei: Dodenherdenking, we herdenken alle slachtoffers die door oorlog om  het levengekomen zijn. (foto)
5 mei:
Bevrijdingsdag, toen kwam een einde aan de Tweede Wereldoorlog. We lezen mooie boeken over hoe het voor kinderen is om in een oorlog te leven of als je voor oorlog bent gevlucht, naar Nederland bijvoorbeeld.
6 mei: dan begint de Ramadan. Moslims vasten dan een maand van zonsopkomst tot zonsondergang. De Ramadan eindigt op 5 juni bij zonsondergang (eigenlijk op 4 juni, na het ondergaan van de zon) en dan begint het Suikerfeest.
12 mei: moederdag, we maken iets leuks voor mama en we bakken een lekkere cake om er samen een gezellige dag van te maken.
30 mei: Hemelvaartsdag is een religieuze feestdag en fijn een vrije dag, ook voor alle papa's en mamma's.

Na 15 mei (na de ijsheiligen) gaan alle zaailingen naar buiten en we werken in onze moestuin. We planten de mini-komkommertjes, paprika's en tomaten en we zaaien radijs. Een moestuintje is leuk, lekker & heel gezond! De frambozenstruik is weer omhoog geschoten, we zien er al kleine frambozenknoppen aankomen. Net als aan het blauwe bessenstruikje, de aalbessenstruik en de druiven. Zo schattig!

Er is veel om naar uit te kijken, in mei!