De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
4 eetlepels melk (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
2 zakjes vanillesuiker
150 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram poedersuiker
10 ml melk of water (heet)
geel, oranje en zwart marsepein
We bakken cupcakes met ons basisrecept en dan maken er met vanille-botercrème en marsepein paaskuiken-cupcakes van.
Zo maak je vanille-botercrème
Verwarm de melk en zeef de poedersuiker erbij. Blijf roeren met de garde, het papje moet deze dikte hebben.
Mix de vanille en het suikerpapje door de boter. Mix langzaam, dan op de hoogste stand tot de suiker is opgenomen.
Klop de vanille botercrème tot het weer glad en romig is. Trek er huishoudfolie over en zet de icing in de ijskast om op te stijven.
Zo maak je de kuikens
Steek marsepein rondjes uit met een glas.
Plak er marsepein oogjes en een snaveltje op.
Spuit botercrème op de cupcakes en leg de kuikens er op. Piep, piep, dat was simpel, vrolijk pasen!