Suikerfabrikant Van Gilse geeft op hun website tips voor het maken van jam. Die tips geven we graag door op snazzie.nl. Je kunt er ook veel recepten van lezers op vinden. En ze hebben een kalender met wanneer welk fruit in het seizoen is, superhandig!
Aan eind van de lente zie je op de markt en in de groentenwinkels het zomerfruit weer volop verschijnen. Wat we al jaren doen en ook superleuk vinden is zelf jam maken. Simpel, snel klaar en zo lekker. Samen met de kids jam maken is echt een feestje want daarna picnicken we in de tuin.
Maar...hou mini-monstertjes weg van pannen met hete jam, het koken en schenken is te gevaarlijk, dat moet echt een volwassene doen! De kids kunnen helpen met fruit schoonmaken en klein snijden met een plastic mesje, potjes afwassen of het fruit blenden als het nog koud is.
Als er volop zomerfruit is maken we een jamvoorraad voor de winter. Zo proef je 's winters als het koud is 's ochtends de lekkere zomersmaak van abrikozen en perzik, zoete Hollandse aardbeien, bos- en aalbessen, frambozen en bramen bijvoorbeeld.
Hier is de bereidingswijze van Van Gilse Suikers
Vermeng het fruit goed met de geleisuiker speciaal.
Breng het mengsel langzaam, al roerend aan de kook en laat het 1 minuut goed borrelend koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in gesteriliseerde potten schenken.
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.
Bewaarvoorschrift 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren
Wij wensen je veel plezier!