Boodschappenlijstje
Voor de vulling
2-3 appels, geschild en in blokjes gesneden
3 eetlepels donkerbruine suiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vanille-extract
1/4 theelepel gemalen kaneel
Voor het deeg
1 rol bladerdeeg
1 vrije-uitloop bio-eidooier
1 eetlepel melk
Vandaag maken we snelle appel-empanadas! Als we ruim in de tijd zitten maken we het deeg zelf, zoals het in het recept beschreven staat. Maar vandaag hebben we veel te doen en willen we toch iets lekkers bij de thee, vanmiddag. Daarom kopen we een rol vers bladerdeeg, deze empanadas zijn ook erg lekker!
Zo maak je snelle appel-empanadas
Download het recept voor de zelfgemaakte versie
Week de rozijnen in warm water.
Schil de appels dun.
Snij de appels in kleine blokjes.
Doe 1 theelepel olie in de pan.
Verhit de pan en doe de appelblokjes en rozijnen er in.
Roer de bruine suiker, kaneel, citroen en vanille door het appelmengsel.
Laat het appelmengsel op laag vuur staan tot de appels zacht zijn.
Laat het appelmengsel afkoelen.
Steek cirkels van 9cm uit het deeg.
Schep 1 lepel appel op het deeg.
Vouw het deeg dubbel.
Plak de randen van de empanada stevig op elkaar met wat water en druk ze goed aan!
Vouw de randen omhoog en druk ze in met je pink.
Klop de eidooier los en klop dan de melk er door.
Bestrijk de empanadas met het eidooier-mengsel.
Prik wat gaatjes in het deeg.
Wij houden +/- 1 appel over.
Leg de empanadas op de bakplaat
Bak ze 15-20 minuten.
Of tot ze een mooie, licht goudbruine kleur hebben.
Wij hebben vandaag iets lekkers bij de thee!