SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Appel en braam

in heerlijk herfstgebak!
Herfst, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Autumn pastries sidepic

De boodschappen voor vier
4 plakjes bevroren bladerdeeg
150 gram bramen
2 handappels, Elstar bv
30 gram lichtbruine basterdsuiker
poedersuiker

optioneel: 250ml slagroom

 
Autumn pastries home

Deze Appel-braamgebakjes zijn supersnel klaar en ze smaken heerlijk! Gezellig bij de zondagmiddag thee.

Zo maak je appel-braamgebakjes
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C

Autumn pastries 01
Autumn pastries 02
Autumn pastries 03
Autumn pastries 05
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.
Was de bramen en schep ze door de appels.
Schep de basterdsuiker voorzichtig door het fruit.
Steek figuurtjes uit de bovenkant van het bladerdeeg.
Autumn pastries 06
Autumn pastries 07
Autumn pastries 08
Schep een streep fruit op het bladerdeeg.
Vouw het deeg dicht en plak vast met water.
Leg het gebak op bakpapier op de bakplaat.
Autumn pastries 09
Autumn pastries promo
Bak in 15 minuten de gebakjes goudbruin en bol.
Serveer de gebakjes met slagroom of met poedersuiker, allebei heerlijk!