De boodschappen voor vier
4 plakjes bevroren bladerdeeg
150 gram bramen
2 handappels, Elstar bv
30 gram lichtbruine basterdsuiker
poedersuiker
optioneel: 250ml slagroom
Deze Appel-braamgebakjes zijn supersnel klaar en ze smaken heerlijk! Gezellig bij de zondagmiddag thee.
Zo maak je appel-braamgebakjes
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.
Was de bramen en schep ze door de appels.
Schep de basterdsuiker voorzichtig door het fruit.
Steek figuurtjes uit de bovenkant van het bladerdeeg.
Schep een streep fruit op het bladerdeeg.
Vouw het deeg dicht en plak vast met water.
Leg het gebak op bakpapier op de bakplaat.
Bak in 15 minuten de gebakjes goudbruin en bol.
Serveer de gebakjes met slagroom of met poedersuiker, allebei heerlijk!