De boodschappen
35 gram custardpoeder
2 eetlepels suiker
500 ml halfvolle melk
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
4 mandarijnen
8 speculaasjes
rode en gele sprinkels
Vanavond vieren we dat St Nicolaas is aankomen in Nederland! We eten lekker kip en frietjes met de minimonsters en we maken een mandarijnen-trifle voor na. De trifle is een echt kindertoetje en met speculaas en mandarijntjes geven we er een Sinterklaas twist aan. Daarna natuurlijk schoenzetten, spanned hoor!
Zo maak je een mandarijnen-trifle
Roer de suiker door de custard.
Roer er 3 eetlepels melk door.
Roer het stevig glad.
Breng de melk aan de kook.
Roer het custardpapje er door.
Blijf roeren totdat de custard dik wordt.
Neem van het vuur als het dikke vla is.
Strooi dun poedersuiker over de custard om velvorming te voorkomen, laat het helemaal afkoelen en zet het dan in de ijskast tot na het eten.
Doe de slagroom met 2 eetlepels suiker in de mixer.
Klop de slagroom tot het stijf is.
Pel de mandarijnen en verwijder al het witte vel.
Bewaar de slagroom en de mandarijnpartjes ook in de ijskast.
Zo maak je de trifle op
Leg speculaas in een potje.
Roer de custard stevig door.
Schep wat op de speculaas
Leg er mandarijntjes op.
Eindig met slagroom en herhaal het proces.
Strooi er sprinkels over en leg er partjes mandarijn op.
Veel plezier vanavond!