Boodschappenlijstje
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
4 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile essence
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
2 eetlepels cacao
125 gram Tony’s pure chocolade
Zo maak je een marmer-cake met chocolade
Verwarm de oven voor op 175°c en plaats het rooster in het midden van de oven.
Vet een cakevorm in.
Strooi er bloem over.
Mix boter en suiker romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Mix de vanille er door.
Vouw al het meel in het botermengsel.
Schep snel de melk er door.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Verdeel het beslag in twee helften.
Zeef de cacao bij één helft.
Roer het stevig door.
Schep het om en om in de vorm.
Marmer het beslag met een houten prikker.
Bak de cake in 45 - 55 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
Smelt de chocola au bain marie.
Draai de schaal zodat alles smelt.
Strijk de chocola op de cake.
Laat het harden in de ijskast.
Serveer de cake optioneel met fruit er bij.
Aangesneden ziet de cake er mooi uit.
En het meest belangrijk, hij smaakt heerlijk!