Boodschappenlijstje
200 gram zachte boter
100 gram witte basterdsuiker
4 vrije uitloop bio-eieren, klein
1 theelepel vanille extract
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje kaneel
optioneel: 1 gedoogde boon
slagroom met 2 eetlepels suker
vers fruit
We bakken een tulband met een vleug kaneel voor Driekoningen. Bij de thee of koffie smaakt een stukje cake altijd lekker. Omdat wij de tulband (hoofdeksel van een Oosterse Koning) een koninklijk tintje willen geven kloppen we er slagroom bij en versieren we de cake met partjes mandarijn. Zie je hem al je op het hoofd van een Koning? ;)) Een traditionele boon in de tulband verstoppen mag/kan maar hoeft niet, dat bepaal jij ;)
Zo maak je een driekoningen tulband
Mix de boter met de suiker 10 minuten.
Mix tot het mengsel bleek van kleur and romig is.
Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel.
Klop het vanille extract kort door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht
Zeef meel en kaneel erbij in de kom.
Spatel alles luchtig door elkaar.
Schraap de wand van de kom schoon.
Tip! Het beste moment om de boon in de cake te verstoppen is als je het beslag in de vorm schept
Vet de bakvorm in met boter.
Bestrooi de vorm licht met meel.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in +/- 60 minuten.
Neem de cake uit de oven na de check met de prikker en laat hem even afkoelen in de bakvorm
Keer de cake uit de bakvorm op een rooster.
Laat de cake helemaal afkoelen en spuit de slagroom er omheen.
Serveer de cake eventueel met stijfgeslagen slagroom en vers fruit er bij en kroon dan de Koning!