SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Balik Ekmek

een Turks broodje met vis
Lunch, Belegd Broodje, Turks, Met verse groenten en Met vis
Balik emek side

1/2 Turks brood
1 flinke gerookte makreel filet
1/2 citroen
1 eetlepel pomgranaat molasse
1 theelepel honing
6 eetlepels olijfolie
1/4 ijsberg sla, dun gesneden
1/2 rode puntpaprika, in dunne reepjes
1/2 wortel, julienne of geraspt
1 kleine rode ui, dun gesneden
zeezout & zwarte peper
1 eetlepel dikke organische yoghurt
1 eetlepel mayonaise
fijngehakte platte peterselie

Balik emek sidell

Balik Ekmek - in het Nederlands visbroodje - is in Istambul street food. Je kunt de broodjes bij kraampjes langs de waterkant kopen, gevuld met gegrilde makreel. Dit is een Britse versie van dit broodje, met gerookte makreel en optioneel Turkse chilivlokken. Wij vinden het erg lekker! Dit recept en veel meer is te vinden op deze briljante website: Great British Chefs

Zo maak je Balik Ekmek met een Britse twist
Begin met het snijden, schaven of raspen van de groenten, schep ze door elkaar in een kom en zet opzij.

Zo maak je de dressing

Balik emek 01
Balik emek 02
Balik emek 03
Balik emek 04
Meet de molasse, honing, azijn, olie, zout en peper af.
Schenk alle ingredienten in een fles die goed afsluitbaar is.
Schud de fles totdat alle ingrediënten gecombineerd zijn.
Pak de kom met salade en schep de dressing er door.
Zo maak je de broodjes op
Balik emek 05
Balik emek 06
Balik emek 07
Roer yoghurt, mayonaise, peterselie met zout&peper door elkaar.
Smeer het sausje op de broodjes, bedek het met de salade.
Leg daarop de stukjes makreel, zet er dikke schijven citroen naast.

Strooi er eventueel Turkse chilivlokken er op en geniet ervan!