De boodschappen
1 pak bladerdeeg (eventueel glutenvrij)
1 vrije uitloop ei (alleen de dooier)
2 appels
100 gram rozijnen
2 eetlepels suiker
kaneel naar smaak
Wat is er nu niet lekker aan appel/rozijnen/kaneel-wafels? Met bladerdeeg zijn ze snel gemaakt dus echt een goed receptje om met de kids te maken. Het idee komt van de Vlaamse televisiekok Jeroen Meus van Dagelijkse Kost.
Jeroen vult de wafeltjes ook met spek en ei maar dat vond niemand lekker, ketchup erbij hielp iets. Denk je nu, nou dat lijkt mij juist wel wat, ga gerust je gang :) We maken de wafels ook met banaan en chocolate chips en dat vinden de mini-monsters erg lekker!
Zo maak je gevulde bladerdeegwafels
Klop de eierdooier los en zet hem opzij
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.
Doe de suiker en het kaneel bij de appelblokjes.
Roer er de rozijnen door, voeg een klein scheutje water toe
Breng de appelmix aan de kook, laat het sudderen tot moes.
Verwarm het wafelijzer voor
Snij het bladerdeeg in gelijke vierkanten.
Schep de vulling op de helft ervan.
Druk de andere helft erop met losgeklopt ei.
Bak de wafels goudbruin in +/- 10 minuten.
Zeef poedersuiker op de met zoet gevulde wafels.
Lekker!