De boodschappen
375 gram bloem
340 gram zachte boter
270 gram basterdsuiker
zakje vanillesuiker
1 vrije uitloop ei
Koningsdag komt er weer aan! Helemaal in Oud-Hollandse traditie worden spelletjes als koekhappen en wcpot-gooien(? :( ) weer van stal gehaald. Hoe lekker is een stukje Oud-Hollandse boterkoek bij de thee of koffie dan, op deze feestelijke dag? Bovendien is deze koek - naast overheerlijk - een gemakkelijke koek om zelf te bakkken, met simpele ingrediënten en in 30 minuten klaar.
Zo maak je een Oud-Hollandse Boterkoek
Verwarm de oven voor op 170°C
Vet een bakvorm van 20x20cm in.
Mix alles samen behalve het ei.
Druk het deeg plat in de vorm.
Strijk de bovenkant van het deeg glad met de bolle kant van een natgemaakte lepel
Strijk losgeklopt ei op het deeg.
Trek met een vork ruitjes in het deeg.
Bak de boterkoek 30-35 minuten.
Laat de koek in de vorm afkoelen.
Serveer de boterkoek in blokjes gesneden.
Wat een heerlijke grote (mega calorie-rijke) boterkoek! We kunnen lekker uitdelen en we pakken ook een doosje in om oma mee te verrassen!!