Boodschappenlijstje
4 sneetjes landbrood
olijfolie, om in te bakken
½ rood chili pepertje (of paprika)
½ bosje platte paterselie
1 teentje knoflook
2-3 kleine ansjovisjes
200 gram garnalen
extra vierge olijfolie, voor serveren
Voor papa of opa maken we deze superlekkere Italiaanse broodjes met garnalen en ansjovis, met een glaasje witte wijn erbij. Weer zo'n fijn recept van Gennaro Contaldo! Erg lekker, makkelijk te maken en snel klaar, wat wil je nog meer? Wij denken je (o)pa hij daar heel blij van wordt, op vaderdag! :))
Zo maak je Bruschetta con gamberi e acciughe
Hak de paprike / peper fijn.
Hak de peterselie.
Snij de ansjovisjes klein.
Bestrijk de grillpan met olijfolie.
Grill het brood mooi bruin.
Bak de peper zacht.
Bak de knoflook even mee.
Bak de ansjovis een minuutje.
Garnalen erbij, paar min. bakken.
Het brood is klaar!
Roer de peterselie erdoor maar bewaar wat!
Schep het garnalenmengsel op het brood.
Strooi er peterselie over en bedruppel de bruschetta met extra vierge olijfolie.
Fijne vader- en opa-dag allemaal!