Icon en

Bruschetta con gamberi e acciughe

Bruschetta met garnalen & ansjovis
Belegd Broodje, Italiaans, Met verse kruiden en Met vis
Bruschetta con gamberi sidepic

Boodschappenlijstje
4 sneetjes landbrood
olijfolie, om in te bakken

½ rood chili pepertje (of paprika)
½ bosje platte paterselie
1 teentje knoflook
2-3 kleine ansjovisjes
200 gram garnalen
extra vierge olijfolie, voor serveren

Bruschetta con gamberi sidepicll

Voor papa of opa maken we deze superlekkere Italiaanse broodjes met garnalen en ansjovis, met een glaasje witte wijn erbij. Weer zo'n fijn recept van Gennaro Contaldo! Erg lekker, makkelijk te maken en snel klaar, wat wil je nog meer? Wij denken je (o)pa hij daar heel blij van wordt, op vaderdag! :))

Zo maak je Bruschetta con gamberi e acciughe

Bruschetta con gamberi 01
Bruschetta con gamberi 02
Bruschetta con gamberi 03

Hak de paprike / peper fijn.

Hak de peterselie.

Snij de ansjovisjes klein.

Bruschetta con gamberi 04
Bruschetta con gamberi 05
Bruschetta con gamberi 06
Bruschetta con gamberi 07

Bestrijk de grillpan met olijfolie.

Grill het brood mooi bruin.

Bak de peper zacht.

Bak de knoflook even mee.

Bruschetta con gamberi 08
Bruschetta con gamberi 09
Bruschetta con gamberi 10

Bak de ansjovis een minuutje.

Garnalen erbij, paar min. bakken.

Het brood is klaar!

Bruschetta con gamberi 11
Bruschetta con gamberi 12

Roer de peterselie erdoor maar bewaar wat!

Schep het garnalenmengsel op het brood.

Strooi er peterselie over en bedruppel de bruschetta met extra vierge olijfolie.

Fijne vader- en opa-dag allemaal!