1 eetlepel kokend water
2 theelepels oploskoffie korrels
1 theelepel kaneel
80 ml slagroom
180 gram pure chocolade, gehakt
2 eetlepels zachte boter
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels cacao
Nu we voor de mini-monsters al verschillende zoete Valentijntraktaties hebben gemaakt zijn we eindelijk zelf aan de beurt. Deze Cappuccino-truffels zijn erg lekker - met of zonder alcohol - en fijn snel klaar. Ze zijn ook leuk om cadeau te geven en je maakt er 12 met dit recept. Ze moeten wel even koelen natuurlijk!
Zo maak je de Cappuccino Truffels
Roer het water met de koffie en kaneel glad.
Zet het voor nu opzij.
Breng de melk tegen de kook.
Roer chocola en boter er door.
Roer het tot een glad mengsel.
Voeg de koffie/kaneel-mix toe.
Roer het goed door.
Dek de kom af met vershoudfolie en zet hem minstens 2 uur in de ijskast.
Neem de kom uit de ijkast.
Rol balletjes tussen je handen.
Rol ze door de suiker of cacao.
Laat de truffels nog een uurtje opstijven in de ijskast.
Nu kun je de Cappuccino-truffels proeven en mooi inpakken.
Is dat een leuk Valentijn's cadautje?