De boodschappen voor 4 personen
750 gram rundergehakt
1 groot blik bruine bonen
2 grote uien
3 kleuren paprika's
250 gram champignons
500 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
klein blikje tomatenpuree
1 theelepel maizena
50 ml water
kruiden & specerijen
gemalen zeezout & zwarte peper
1 theelepel hot paprikapoeder
1 theelepel gemalen chili vlokken
wat nootmuskaatrasp
1/2 theelepel gemberwortel
1/2 theelepel selderijzout
Optioneel
knoflook
tabasco
Nu het buiten weer frisser wordt smaakt een stevig éénpansgerecht als Chili con carne nog lekkerder. Gemakkelijk te maken en te delen als er onverwacht meer personen willen blijven eten. Want dat gebeurt als je Chili con carne kookt!
Zo maak je chili con carne
Was en snij de paprika's in reepjes en bak ze zacht in de olijfolie.
Snij intussen ook de uien in reepjes en bak ze met de paprika.
Borstel&snij de champignons en de tomaten grof.
Voeg als de uien zacht zijn de champignons toe.
Doe de gehakt erbij in de pan en bak het bruin.
Voeg nu de tomaten toe en bak ze even mee.
Spoel de bonen af tot het water schoon blijft.
Roer de bonen voorzichtig door de gehakt/groentenmix.
Roer een maizena-papje en roer de kruiden erdoor.
Of maak het jezelf gemakkelijk en voeg een zakje Knorr toe.
Roer het kruidenpapje en het blikje tomatenpuree door de Chili.
Laat de saus enkele minuten binden en proef nog even. Is de saus te dik nog wat water toevoegen, te dun nog een maizenapapje erbij.
Serveer de Chili con carne met rijst of met lekker vers brood om in de saus te dopen. Je kunt er eventueel ook nog een groene salade bij geven.