SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Chili con carne

lekker nu het weer frisser wordt
Met verse groenten, Gehakt, Mexicaans, Sauzen en Stoof
Chili con carne side

De boodschappen voor 4 personen
750 gram rundergehakt
1 groot blik bruine bonen
2 grote uien
3 kleuren paprika's
250 gram champignons
500 gram tomaten
3 eetlepels olijfolie
klein blikje tomatenpuree
1 theelepel maizena
50 ml water

kruiden & specerijen
gemalen zeezout & zwarte peper
1 theelepel hot paprikapoeder
1 theelepel gemalen chili vlokken
wat nootmuskaatrasp
1/2 theelepel gemberwortel
1/2 theelepel selderijzout

Optioneel
knoflook
tabasco

Nu het buiten weer frisser wordt smaakt een stevig éénpansgerecht als Chili con carne nog lekkerder. Gemakkelijk te maken en te delen als er onverwacht meer personen willen blijven eten. Want dat gebeurt als je Chili con carne kookt!

Zo maak je chili con carne

Chili con carne 01
Tortilla 05
Chili con carne 02
Chili con carne 04
Was en snij de paprika's in reepjes en bak ze zacht in de olijfolie.
Snij intussen ook de uien in reepjes en bak ze met de paprika.
Borstel&snij de champignons en de tomaten grof.
Voeg als de uien zacht zijn de champignons toe.
Chili con carne 06
Chili con carne 07
Chili con carne 08
Doe de gehakt erbij in de pan en bak het bruin.
Voeg nu de tomaten toe en bak ze even mee.
Spoel de bonen af tot het water schoon blijft.
Chili con carne 09
Chili con carne 10
Chili con carne 11
Chili con carne 12
Roer de bonen voorzichtig door de gehakt/groentenmix.
Roer een maizena-papje en roer de kruiden erdoor.
Of maak het jezelf gemakkelijk en voeg een zakje Knorr toe.
Roer het kruidenpapje en het blikje tomatenpuree door de Chili.
Chili con carne 13
Chili02
Laat de saus enkele minuten binden en proef nog even. Is de saus te dik nog wat water toevoegen, te dun nog een maizenapapje erbij.
Serveer de Chili con carne met rijst of met lekker vers brood om in de saus te dopen. Je kunt er eventueel ook nog een groene salade bij geven.