De boodschappen
125 gram bloem
25 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1 groot vrije uitloop bio-ei
60 gram fijne suiker
2 eetlepels plantaardige olie
100ml volle melk
50 gram melkchocolade (gehakt)
gekleurd rolfondant
Voor de mini-monstertjes bakken we chocolade-kerstmuffins. Ze zijn niet weg van de meringue kerstkrans, die we voor morgen maakten. Hello Kitty is nog steeds een favoriet en chocolade ook, dus we hoeven er niet lang over te dubben ;))
Zo maak je Chocolate Chip Hello Kitty kerstmuffins
Dag 1
Rol wit fondant dun uit.
Steek er Hello Kitty-kopjes uit.
Rol oogjes en neusjes, plak ze in.
Snij hulstblaadjes en rol bessen.
Plak de hulst op de Kitty-kopjes.
Zet 6 papieren kerstvormpjes in een muffinblik.
Dag 2
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom.
Meng het ei, de suiker, olie en melk in een kan.
Giet het eimengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten.
Doe de stukjes chocola er bij en vouw het in.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de muffins in 20-25 minuten.
Neem de muffins uit de oven.
Laat ze eerst afkoelen in het blik en dan op een rooster
Klop de slagroom en spuit het op de muffins.
Druk de Hello Kitty's in de slagroom.
Vrolijk kerstfeest!