Boodschappenlijst (+/-35 koekjes)
235 gram bloem
200 gram koude boter, in blokjes
75 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel cacao
1 zakje Nescafé espresso
2 eetlepels kokend water
180 gram melkchocolade
50 gram witte chocolade
Nu het suikerfeest er aan komt maken we allerlei lekkers, vandaag ook! We delen het recept door 2 en bakken de koekjes in 2 keer. De helft met koffie en de helft met melk, voor de monstertjes. Hoe houden we die koekjes uit elkaar? We maken ze met melkchocolade met witte strepen en wit met melkchocolade strepen, die laatste zijn (natuurlijk) voor de monstertjes ;)))
Zp maak je Chocolade Koffie koekjes
Los de koffie op in kokend water, zet het opzij.
Zeef het meel in een grote kom en roer de cacao er door.
Roer suiker en vanillesuiker erdoor tot alles goed gemengd is.
Voeg de boterblokjes aan het meelmengsel toe.
Wrijf de boterblokjes in het meelmengsel.
Voeg de koffie toe als het deeg samenkomt.
Kneed het deeg kort met de hand.
Vorm het deeg in rolletjes.
Buig de koekjes iets rond.
Koel de koekjes 1 uur.
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak de chocolade koffie koekjes in 15 minuten gaar
Intussen hak je de chocolade.
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Laat de gesmolten melkchocolade ook iets afkoelen
Doop de koekjes in de chocolade en laat het harden.
Smelt intussen de witte chocolade au bain marie.
Roer en laat de chocola weer even afkoelen.
Spuit lijntjes witte chocolade op de koekjes.
Laat nu de chocolade op de koekjes helemaal harden, eventueel in de ijskast
Leg de chocolade koffie koekjes op een mooie schaal.
Wij gaan even theedrinken, met koekjes.
Straks beginnen we aan de twee bakronde, alvast een mooi Suikerfeest gewenst!