SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Cioccolata calda

Italiaanse warme chocolade
Met chocolade, Drankje en Sinterklaas
Cioccolata calda sidepic

Boodschappenlijstje                            
Chocolade melk
240 ml volle melk                                
250 ml slagroom                                 
4 eetlepels fijne kristalsuiker                   
3/4 theelepel maizena
150 g pure chocolade, gehakt

Garnering
125 ml slagroom
1 eetlepel fijne suiker
chocoladeschilfers

Cioccolata calda sidepicll

Geen Sinterklaasfeestje zonder warme chocolademelk, bij snazzie. En hebben we nu een lekkere gevonden, Cioccolata Calda uit Italië! Deze chocolademelk is niet voor de jongste mini-monstertjes, te zwaar. Voor de pukjes hebben we heerlijke Tony's chocolademelk. Maar voor de oudere mini- en maximonsters - de chocolade-lovers - is dit recept je van het!

Zo maak je Cioccolata Calda

Klop de slagroom en zet het in de ijskast tot later

Cioccolata calda 01
Cioccolata calda 02
Cioccolata calda 03
Cioccolata calda 04

Doe 180 ml van de melk in de pan.

Voeg de suiker en room er aan toe.

Zet op middelhoog vuur, roer af en toe.

Roer met de 60 ml melk een maizenapapje.

Cioccolata calda 05
Cioccolata calda 06
Cioccolata calda 07

Hak intussen de chocolade fijn.

Wacht tot de melk borrelt langs de rand.

Roer dan het maizenapapje er door.

Blijf de maizenapap ongeveer 1 minuut doorkloppen

Cioccolata calda 08
Cioccolata calda 09
Cioccolata calda 10
Cioccolata calda 11

Draai het vuur naar medium laag.

Voeg de chocola toe.

Blijf 5 minuten door roeren.

Pak de slagroom erbij.

De chocolademelk is nu mooi ingedikt, schenk de bekers halfvol

Cioccolata calda 12
Cioccolata calda home

Schenk de warme chocola in de bekers.

Schep er slagroom op en bestrooi met chocoladeschilfers.

Let op, hoe meer de chocolademelk afkoelt hoe dikker het wordt

Fijne pakjesavond allemaal!