Boodschappenlijstje
Chocolade melk
240 ml volle melk
250 ml slagroom
4 eetlepels fijne kristalsuiker
3/4 theelepel maizena
150 g pure chocolade, gehakt
Garnering
125 ml slagroom
1 eetlepel fijne suiker
chocoladeschilfers
Geen Sinterklaasfeestje zonder warme chocolademelk, bij snazzie. En hebben we nu een lekkere gevonden, Cioccolata Calda uit Italië! Deze chocolademelk is niet voor de jongste mini-monstertjes, te zwaar. Voor de pukjes hebben we heerlijke Tony's chocolademelk. Maar voor de oudere mini- en maximonsters - de chocolade-lovers - is dit recept je van het!
Zo maak je Cioccolata Calda
Klop de slagroom en zet het in de ijskast tot later
Doe 180 ml van de melk in de pan.
Voeg de suiker en room er aan toe.
Zet op middelhoog vuur, roer af en toe.
Roer met de 60 ml melk een maizenapapje.
Hak intussen de chocolade fijn.
Wacht tot de melk borrelt langs de rand.
Roer dan het maizenapapje er door.
Blijf de maizenapap ongeveer 1 minuut doorkloppen
Draai het vuur naar medium laag.
Voeg de chocola toe.
Blijf 5 minuten door roeren.
Pak de slagroom erbij.
De chocolademelk is nu mooi ingedikt, schenk de bekers halfvol
Schenk de warme chocola in de bekers.
Schep er slagroom op en bestrooi met chocoladeschilfers.
Let op, hoe meer de chocolademelk afkoelt hoe dikker het wordt
Fijne pakjesavond allemaal!