Boodschappenlijstje
cranberrysaus, van verse bessen
kookspray
1 blikje croissantdeeg
wat patent bloem
1 bol mozzarella
geroosterde ongezouten pecannoten
takjes verse rozemarijn
Ook nodig: een 24 stuks mini-muffin bakblik
We maken nog meer hapjes voor Oud en Nieuw want we houden van een beetje afwisseling. Liever wat minder per soort maar meer in verschillende smaken. Vandaag maken we zelf cranberrysaus en we combineren dat met mozzarella. Wij vinden deze hapjes erg lekker!
Zo maak je Cranberry-Mozzarella hapjes
Maak eerst de verse cranberr saus
Was de cranberries en doe ze in een pan met een laagje water.
Voeg de suiker toe en breng het water aan de kook.
Zet het vuur laag en dan hoor je de cranberries poppen.
Laat de saus indikken zonder deksel in +/- 10 minuten.
Zo maak je de hapjes
Bestrooi je werkoppervlak licht met meel
Rol het deeg uit en druk de naden dicht.
Snij het deeg in vierkantjes.
Vet het bilk in met bakspray.
Druk de vierkantjes in het bakblik.
Laat de mozzarella uitlekken.
Snij de mozzarella in blokjes.
Verdeel de kaasblokjes.over de bakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C en schuif het bakblik dan in het midden van de oven
Verdeel intussen cranberrysaus over de bakjes.
Bak de cranberryhapjes in +/- 15 minuten goudbruin.
Laat ze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
Verhuis de hapjes dan naar een rooster.
Hak de pecan noten in kleine stukjes.
Maak de cranberry-mozzarella hapjes af met pecans en rozemarijn.
Wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling!