De boodschappen voor 6 koekjes
6 vrije uitloop hennen-eitjes
250 gram meel
65 gram boter
50 gram suiker
snufje zout
1 vrije uitloop eierdooier
gekleurde sprinkels
Dit recept voor traditionele Italiaanse paaskoekjes vonden we op Great Italian chefs Het is van Antonella la Macchia, foodblogger en lerares koken in Toscane. Wij hebben nog hazen en kuiken-uitsteekvormpjes dus leuk! Paaskoekjes met een ei erop worden vast warm ontvangen door de mini-monsters!
Zo maak je Cuddara Siciliana
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Mix het meel met de boter, suiker en het zout.
Voeg in kleine straaltjes steeds wat water toe.
De kruimels moeten een glad elastisch deeg worden.
Kneed het deeg enkele minuten met de hand.
Vorm er een bal van.
Verpak het deeg in plastic folie.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast. Verwarm dan de oven voor tot 180°C
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek er de vormpjes uit.
Druk op elke vorm een ei.
Snij van het restdeeg strookjes.
Zet met de stroken het ei vast op de koek.
Strijk losgeklopt ei op de koekjes.
Strooi er sprinkeltjes over.
Bak de koekjes in +/- 20 minuten lichtbruin.
En ja hoor, schattig zijn ze!