Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
1/2 vrije uitloop bio-ei, klein
1/2 theelepel vanille-extract
150 gram Zeeuwse bloem
rolfondant, in allerlei kleuren
Voor de Dag van de Aarde bakken we grappige koekjes, op de bekende wijze. Maak het deeg van het recept en leg het enkele uren in de ijskast. Kneed het deeg kort door, rol het dan en steek er rechthoeken uit. Zet de koekjes dan nog een uurtje in de ijskast, zodat ze niet uitlopen tijdens het bakken.
Zo maak je deze Dag van de Aardekoekjes
Verwarm de oven voor tot 170°C
Neem de koekjes uit de ijskast en schuif ze in de oven.
Bak ze in 12 - 15 minuten goudbruin.
Laat de koekjes eerst op de bakplaat afkoelen.
Verhuis ze dan naar een rooster om helemaal af te koelen.
Steek intussen alvast het fondant voor op de koekjes uit
Snij rechthoeken uit blauw en bruin fondant.
Snij de rechthoeken netjes doormidden.
Plak 2 helften op de afgekoelde koekjes.
Steek blaadjes uit groen fondant.
Steek wortels uit oranje fondant.
Plak de wortels op de koekjes.
Steek radijsjes uit rood, roze en wit.
Plak de radijsjes ook op en laat de koekjes drogen.
Dan zet je thee bij de koekjes, om de Dag van de Aarde te vieren!
Fijne Dag van de Aarde!