De boodschappen
375 gram bloem
225 gram boter
225 gram fijne suiker
1 vrije uitloop ei
zakje vanille suiker
een theelepel bakpoeder
2 theelepels poedersuiker
2 druppels water
blokje chocolade
lint & cellofaan zakjes
Bak gezellig - samen met de kids - vanille paashaaskoekjes. De koekjes zijn erg lekker en het deeg is heel gemakkelijk te maken. Kids vanaf een jaar of 9 kunnen het al - bijna - helemaal zelf ;) Als je de leuke hazen in een cellofaan zakje doet is het ook een leuke traktatie voor een maart of april jarige.
Zo maak je deze paashazen
Weeg boter en suiker af en voeg de vanillesuiker er aan toe.
Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Doe het ei erbij en mix het door het boter/suiker mengsel.
Roer het zout en de bakpoeder door het meel.
Zeef het meel in gedeelten bij het deeg en mix.
Terwijl je blijft mixen tot je koek-kruimel deeg hebt.
Kneedt het dan even goed door met de hand.
Leg het deeg in een kom en trek er vershoudfolie over.
Zet de kom met deeg 1 uur in de ijskast.
Kneedt het deeg snel door en rol het uit tot 1,5 cm dik.
Steek met de koekjes-uitsteker hazen uit het deeg.
Leg ze over op de met bakpapier bedekte bakplaat.
Verwarm de oven alvast voor tot 170°c.
Schuif de hazen in de warme oven.
Bak de koekjes +/- 12 minuten en laat ze op een rek afkoelen.
Roer intussen twee theelepels poedersuiker met een druppel water glad.
Strik alle hazen een geel of groen lintje om de hals.
Maak met de achterkant van een satéstokje van glazuur een oogje.
Smelt een blokje chocola en maak pupillen.
Laat de chocolade oogjes goed drogen voor je de hazen inpakt.
Schuif de hazen in zakjes en strik de zakjes dicht met krul-lint. Jij hebt een superleuke traktatie gemaakt!
Veel plezier ermee!