SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De fabels van Aesopus

bewerkt door Imme Dros & Fulvio Testa
Wetenschap, Nederlandstalig, Engelstalig , Geschiedenis, Prentenboek en Mythologie
Aesop's fables homepage

De Fabels van Aesopus
Auteur: Imme Dros
Illustrator: Fulvio Testa
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: 2010
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025857042
Prijs: € 9.95 (HC)
Leeftijd: vanaf 7 - 8 jaar en ouder

Inmiddels is wel zonder twijfel bewezen dat de fabels van Aesopus (ca. 620 – ca. 560 voor Christus) tijdloos zijn, ze worden nog steeds herdrukt. Deze twee uitgaven zijn speciaal voor kinderen geschreven maar ze zijn niet kinderachtig. Met prachtige illustraties van twee heel verschillende illustratoren is elk van deze boeken een prachtig bezit voor het leven, voor ieder kind. De oberservaties van Aesopus zijn vandaag nog even relevant als toen ze op papyrus werden gezet. De menselijke natuur verandert niet, zoveel is wel duidelijk!

De fabels van Aesopus, de Nederlandse uitgave

De fabels van aesopus 01
De fabels van aesopus 02
De fabels van aesopus 03
De fabels van aesopus 04

Auteur Imme Dros heeft haar sporen dubbel en dwars verdiend met het schrijven van kinderboeken. De snazzie-lezers houden van al haar boeken, vooral de mythen uit de Griekse Oudheid maar het boek van vandaag is ook voor jongere kinderen. De verhalen zijn grappig en niet te spannend, want het zijn fabels. De moderne tekeningen van kunstenaar Fulvio Testa zijn vrolijke en grappig, ze geven de verhalen een extra boost.

De fabels van aesopus 05
De fabels van aesopus 06

Aesop's Fables, de Engelse uitgave

Aesop's fables 01
Aesop's fables 02
Aesop's fables 03
Aesop's fables 04

Voor dit boek heeft de Amerikaanse kinderboeken illustrator Charles Santore de prachtige, klassieke illustraties gemaakt. De precies ingekleurde, heel gedetailleerde tekeningen geven zoveel sfeer aan de verhalen. De uitdrukking op de koppen van de dieren is meesterlijk en zo briljant gevonden! Naast kinderboeken zoals dit en Verhalen van Peter Konijn maakte de illustrator portretten van Amerikaanse celebrities, voor de cover van TV Guide magazine.

Aesop's fables 05
Aesop's fables 06

Het kan niet anders dat we de boeken evenveel waarderen, ze zijn allebei op hun eigen wijze schitterend. Zowel het geschreven (bewerkte) gedeelte als de illustraties. De boeken worden beiden vaak voorgelezen en blijken een goede aankoop voor onze boekenkast te zijn.

Drie eeuwig stralende sterren voor de Fabels Van Aesopus!