Icon en

De fabels van Aesopus

bewerkt door Imme Dros & Fulvio Testa
Prentenboek, Geschiedenis, Mythologie, Wetenschap en Informatief en leerzaam
De fabels van aesopus sidepic

De Fabels van Aesopus
Auteur: Imme Dros
Illustrator: Fulvio Testa
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: 2010
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025857042
Prijs: € 9.95 (HC)
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Aesops fables sidepicll

De fabels van Aesopus (ca. 620 – ca. 560 voor Christus) zijn tijdloos. ze worden nog steeds gedrukt. Deze twee uitgaven zijn speciaal voor kinderen geschreven maar ze zijn niet kinderachtig. Met prachtige illustraties van twee heel verschillende illustratoren is elk boek een prachtig bezit voor het leven, voor ieder kind. De oberservaties van Aesopus zijn vandaag nog even relevant als toen ze op papyrus werden gezet. De menselijke natuur verandert niet, zoveel is wel duidelijk!

De fabels van Aesopus, de Nederlandse uitgave

De fabels van aesopus 01
De fabels van aesopus 02
De fabels van aesopus 03
De fabels van aesopus 04

Auteur Imme Dros heeft haar sporen dubbel en dwars verdiend met het schrijven van kinderboeken. De snazzie-lezers houden van haar boeken, vooral de mythen uit de Griekse Oudheid maar het boek van vandaag is ook voor jongere kinderen. De verhalen zijn grappig en niet te spannend, want het zijn fabels. De moderne tekeningen van kunstenaar Fulvio Testa zijn vrolijke en grappig, ze geven de verhalen een extra boost.

Aesop's Fables, de Engelse uitgave

Aesops fabels 01
Aesop's fables 02
Aesops fables 03

Voor Aesop's Fables in dit prentenboek heeft de Amerikaanse illustrator Charles Santore de prachtige, klassieke illustraties gemaakt. De precies ingekleurde, heel gedetailleerde tekeningen geven veel sfeer aan de verhalen. De uitdrukking op de koppen van de dieren is meesterlijk.

We waarderen de beide boeken evenveel, ze zijn elk op hun eigen wijze schitterend. Zowel de her-vertelde fabels als de illustraties. De boeken worden vaak voorgelezen aan de monstertjes, ze vinden ze prachtig.

3 eeuwig stralende sterren voor beide versies van De Fabels van Aesopus!