Boodschappenlijst, voor 4 personen
de rijst
1 pak (500g) sushi rijst
2 eetlepels appelazijn
1 theelepelzout
1 theelepelsuiker
vis en marinade
400 gram zalmfilet
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel vissaus
zwarte peper, naar smaak
Saus
50 gram mayonaise
de vismarinade
kneepje citroen
Toppings
komkommer, tomaat,
paprika, radijs,
wortel, edamame bonen
avocado, mango,
bietjes, pompoen
lente-uitjes, sesamzaadjes,
een nori vel, in snippers.
Op zoek naar een makkelijk recept voor pakjesavond kwamen we bij de Poke Bowl uit. Niet vreemd, want dit Street Food uit Hawaii is wereldwijd hip! Het is er nu al een tijdje en het verdwijnt echt niet meer. Begrijpelijk, want het is superlekker, gezond, snel klaar en makkelijk te maken. Wat je niet lekker lijkt ruil je gewoon voor iets anders. Het ideale gerechtje voor Sinterklaasavond, lekker licht want er volgt veel snoepen op!
Zo maak je onze Poke Bowl
Maak de groenten schoon.
Was de groenten goed schoon.
Snij de groenten lang of kort maar dun.
Kook de sushi rijst zoals op het pak beschreven is (wij koken voor 2 personen omdat we even uitproberen)
Weeg de rijst, indien nodig.
Doe het water in de pan.
Rijst erbij en aan de kook brengen.
Deksel op de pan en koken.
Draai het gas uit en laat de pan met de deksel er op 15 minuten staan
Laat de pan dicht!
Zet de zalm in de marinade.
Doe de mayonaise en citroen alvast in een kom.
Zo grill je de zalm
Verhit de grillpan en leg de zalm er in.
Grill de zalm 3 tot 4 minuten per kant, roze mag.
Snij de zalm in smalle reepjes.
Roer de vismarinade door de mayo.
We gaan 'platen'
Schep de rijst even door.
Schep de rijst in de kom(men).
Leg de groenten op de rijst.
Leg de zalm erop met de saus.
Strooi er lenteuitjes en sesamzaad over.
Lekker!