Boodschappenlijstje
130 gram patentbloem
40 gram fijne suiker
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
40 gram zachte boter
1 vrije uitloop bio-ei, medium
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille-extract
50 gram rietsuiker
1 eetlepel vanillesuiker
zonnebloemolie, om te frituren
Een leuke kook&bakwebsite is Bake to the roots of Der Backblog aus Berlin Hier vonden we dit recept voor kleine vanillesterren die we vandaag gaan bakken. Ze zien er niet alleen lekker uit maar ook erg cute, zo klein!
Zo maak je deze kleine vanillesterren
Doe de bloem en suiker in een grote kom, voeg bakpoeder toe.
Doe er ook een kwart theelepel zout bij.
Roer alles goed door elkaar en voeg boter en ei toe.
Doe tenslotte de melk en het vanille extract er bij.
Kneed nu het deeg maar overwerk het niet, anders smaken je sterren straks droog
Kneed er een soepel deeg van.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Zet het deeg 45 minuten in de ijskast.
Roer de 2 suikers door elkaar.
Verhit de frituurpan tot 175°C
Strooi bloem over je werkblad.
Steek sterren uit van 1cm dik.
Kneed het overgebleven deeg kort en steek er weer sterren uit, herhaal dit tot al het deeg op is
Er kunnen 18-20 sterren uit het deeg.
Bak de sterren in 1-2 minuten lichtbruin.
Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
Rol de sterretjes dan gelijk door de suiker en laat ze licht afkoelen
Vers en warm smaken de vanillesterretjes het best!