Boodschappen voor 6 appelcake'jes
40 gram gezeefde bloem
¼ theelepel bakpoeder
120 gram poedersuiker
45 gram amandelmeel
4 vrije uitloop eiwitten
65 gram boter
1 Elstar appel, in vieren, in schijfjes
Met de nieuwe oogst Elstar appels willen we op deze zondag natuurlijk iets extra lekkers maken! Het worden kleine appelcakejes, de mini-monstertjes kunnen bijna niet wachten, de cake'jes ruiken echt erg lekker!
Zo maak je mini-appelcakejes
Zeef bloem en bakpoeder in een kom.
Voeg de suiker en amandelmeel toe.
Roer alles door elkaar.
Smelt de boter op laag vuur.
Neem de boter van het vuur als het net gaat bruinen.
Scheidt de eiwitten en voeg ze toe.
Klop de eiwitten door de mix.
Verwarm de oven voor op 170°C
Klop ook de afgekoelde boter erdoor.
Laat het beslag 5-10 minuten rusten.
Vet de bakvormpjes in.
Vul ze 2/3 met beslag.
Steek de appelschijfjes rechtop, diagonaal in het beslag
Bak de cake'jes 12 tot 15 minuten.
Laat de cake in de vormpjes afkoelen.
Tik de appelcakejes uit de vorm als ze zijn afgekoeld