Boodschappenlijstje
50 gram ongezouten boter
55 gram zachte bruine suiker
80 ml ahornsiroop
3-4 grote bananen
155 gram patent bloem
1 theelepel bakpoeder
een snuf zout
100 gram boter
230 gram fijne suiker
4 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
optioneel: roomijs of slagroom
Omdat de snazzie papa's veel van bananen houden maken we vandaag Gordon Ramsay's bananen-ondersteboventaart, voor Vaderdag. We zijn er zeker van dat ze dat lekker vinden, omdat de taart erg zoet en kleverig is. Klein puntje van kritiek, we verdubbelen de bananen de volgende keer!
Zo maak je de Bananen-ondersteboventaart
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C Fan
Vet een 20cm bakvorm in met 50 gram boter.
Beplak de bakvorm met bakpapier en vet weer in.
Snij de bananen in de lengte in drieën.
Leg de bananen met de platte kant onder in de bakvorm.
Doe de bruine suiker en maple syrup in een pan.
Laat de suiker in 5 minuten oplossen, op laag vuur.
Giet het siroopmengsel over de bananen en zet ze opzij.
Zo maak je het cakebeslag
Roer meel, bakpoeder en zout door elkaar
Mix boter en suiker romig.
Mix de eieren 1 voor 1 door.
Mix tot het goed gemengd is.
Zeef de meelmix er in delen bij.
Spatel meel en vanille door het beslag.
Schep het beslag bovenop de bananen.
Schuif de bakvorm in de warme oven.
Bak de cake in 45-50 minuten goudbruin
Til de cake aan het bakpapier uit de vorm en keer om.
Serveer de cake met roomijs of slagroom, het is feest!
Fijne vaderdag Pap!