Boodschappenlijstje
200 gram boter
200 gram fijne suiker
4 vrije uitloop bio-eieren
2 theelepels vanille extract
50 ml melk
200 gram poedersuiker
eetlepels water
3 druppels citroensap
gekleurde sprinkels
vandaag geven we een feestje voor een klein monstertje dat niet van slagroom houdt. Waar houdt hij wel van? Vanille cake. suikerglazuur en sprinkeltjes, daar kunnen we wel voor zorgen. We bakken een sponge cake met sprinkels. Dat is een geliefde retro verjaardags-traktatie in het Verenigd Koninkrijk, die aan een come-back bezig is. Is dat boffen?
Zo maak je een sponge cake met sprinkeltjes
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht en vet de bakvorm in
Klop de boter met de suiker tot het romig is.
Klop er 1 voor 1 de eieren door en dan het vanille extract.
Zeef het zelfrijzend bakmeel bij het botermengsel en vouw het in.
Vouw ook de melk in en bekleed dan de bakvorm met bakpapier.
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in +/- 40 minuten.
Laat afkoelen in het bakblik.
Als de cake is afgekoeld maak je het glazuur
Zet een rooster op een vel bakpapier klaar
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer er citroen en water in lepels door.
Giet het glazuur over de cake.
Strijk het glazuur gelijkmatig over de cake uit
Bestrooi het natte glazuur met heel veel sprinketjes.
Je kunt er ook kaarsjes opzetten...en dat doen we!
Hiep, hiep, hiep hoera, fijne verjaardag!