Boodschappenlijstje
salade
½ komkommer
½ bosje radijs
4 cocktail trostomaten
1 rode ui
50 gram zwarte olijven
handje verse basilicum
rucola
extra vierge olijfolie
100 gram pecorino romano, geraspt
Dressing
120 gram Griekse yoghurt, 0% vet
1 eetlepel honing
1 eetlepel azijn
½ theelepel knoflook
zeezout & versgemalen zwarte peper
2 eetlepels bieslook
Groenten van Rechtstreex
Vandaag maken we een typisch Italiaanse salade, vegetarisch en gezond, met veel verse groenten. Hoe typisch Italiaans de dressing met Griekse yoghurt is (niet echt lijkt ons!) :)) is op zijn minst discutabel. De salade is in ieder geval erg lekker!
Zo maak je de Italiaanse salade
Was de groenten, laat ze uitlekken, snij ze in schijfjes of stukjes en zet ze in de ijskast.
Roer voor de dressing de yoghurt met honing, azijn, knoflook, zeezout & versgemalen zwarte peper door elkaar, proef en zet het in de ijskast.
Leg de rucola in een schaal, verdeel de groenten er over, meng het voorzichtig en strooi de olijven er over.
Geef de geraspte kaas en de dressing er bij, dan kan iedereen naar smaak nemen.
Enjoy!