Boodschappenlijst
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 vrije uitloop ei
300 ml melk
een klontje boter, gesmolten
150 gram bosbessen
zonnebloemolie of wat boter, om te bakken
ahornsiroop, om te serveren
Op onze vrije zondag maken we lekker recept uit de Verenigde Staten: pannenkoeken met blauwe bessen en ahorn-siroop. In Amerika zijn de pannenkoeken klein, dik en heel licht en luchtig. Erg lekker en met de dunne siroop er over, lheerlijk zoet!
Zo maak je Pannenkoeken met blauwe bessen
Roer het meel met de bakpoeder en maak een kuiltje.
Voeg de melk aan het ei toe,
Klop het mengsel schuimend met een garde.
Giet het mengsel in gedeelten bij het meel.
Roer het door elkaar met een garde.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg de boter aan het beslag toe.
Weeg 75 gram bessen af.
Was de bessen.
Laat ze goed uitlekken.
Roer de bessen door het beslag.
Verhit de koekenpan op matig vuur en smelt er wat olie of boter in
Schep 3 hoopjes beslag in de pan.
Draai ze om als je er bubbeltjes op ziet.
Bak de andere kant goudbruin.
Ahorn siroop wordt bij AH, Jumbo, Plus, Dirk en Bas verkocht.
Leg de pancakes op een bord en serveer ze met siroop en bessen.
Fijne zondag!