Boodschappenlijst
30 gram slablaadjes
6 cherry-tomaatjes
50 gram gerijpte cheddar, geraspt
2 sneetjes volkorenbrood, in blokjes
Voor (snel) ingelegde uien
½ rode ui, in dunne ringen
½ theelepel vloeibare honing
1½ theelepel appelazijn
snufje zeezout
1 theelepel olijfolie
Vandaag als lunch eten we een slanke salade uit het Verenigd Koninkrijk, een Ploughman's Lunch Salade. Wat deze salade zo lekker en fris maakt zijn de zoetzure uiringen. de we snel zelf kunnen inleggen, samen met knapperige sla, tomaten en pittige kaas.
Zo maak je een Ploughman's Lunch Salade
Voorbereiding
Was en droog de sla en tomaten.
Rasp de Cheddar.
Dek af en zet in de ijskast.
Snij de ui in dunne ringen.
Zo maak je zoetzure uienringen
Doe honing, azijn en zout in een pan.
Voeg uienringen en water toe.
Breng de uien aan de kook.
Laat het uienmengsel 1 minuut doorkoken
Doe ui, vocht en olie in een potje.
Zet 30 minuten in de ijskast.
Rooster het brood.
Snij het brood in blokjes.
Doe de Ploughman's salade in een kom.
Neem de salade mee naar school of werk in een brooddoosje.
Schep alles door elkaar als het tijd is om eten, zodat uien en marinade als dressing dienen.