Boodschappenlijstje voor 2 personen
150 gram sushi-rijst
een snuf fijne suiker
1 eetlepel rijstazijn
2 zalmfilets
1 theelepel olijfolie
4 eetlepels zoetzure rode kool
1 grote wortel, in linten gesneden
¼ komkommer, in linten gesneden
handvol radijsjes, in dunne schijfjes
stukje verse gember (fijngehakt)
1 theelepel sesamzaadjes (optioneel)
Al onze verse bio-groenten komen van Rechtstreex
Soms kan het zo handig zijn om een snelle maar gezonde hap op tafel te zetten.Iin een druk weekend bijvoorbeeld. Vandaag doen we dat met een snelle sushi bowl. Lekker veel verse groenten met rijst en een stukje vette vis. De marinade zit kant en klaar in een flesje, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Wij kiezen voor gemak vandaag. ;))
Zo maak je deze Sushi Bowl
Wrijf de zalmfilets in met Teriyaki saus.
Laat de zalm marineren in de ijskast.
Kook de rijst zoals op het pak staat.
Was de groenten en laat ze drogen.
Schil de wortel en komkommer, snij ze dun.
Snij de radijsjes dun en hak de gember.
Verhit de gril pan met olijfolie.
Grill de zalm aan beide kanten mooi bruin en gaar.
Roer de rijst los met de suiker en rijstazijn.
Verdeel de rijst over 2 kommen en sprenkel er sojasaus over.
Leg de dun gesneden groenten er netjes bovenop.
Leg de zalm op de groenten en zet de soya saus er bij.
Strooi desgewenst sesamzaadjes over de sushi bowl.
Gezellig weekend!