Boodschappenlijstje voor 2
voor de hot dogs
4 hot dogs
8 dunne plakjes bacon of ontbijtspek
2 verse pistoletjes
60 gram refried pinto bonen
1 rijpe avocado
1 rood uitje
wat tomaatjes
handje platte peterselie / koriander
Boodschappenlijstje voor de limoen crema
60ml crème fraiche
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
1/4 theelepel zeezout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
De papa's bij snazzie houden veel van Amerikaans Fast Food ;)) zoals burgers, pizza en hot dogs. Engels pubfood als Fish and Chips is ook favoriet. Met vaderdag verwennen wij ze natuurlijk graag maar deze gerechten zijn niet altijd gezond.
Vandaag maken we een hotdog uit Mexico voor de papa's, maar wel enigzins aangepast aan de wat gezondere Nederlandse manier van eten. Goed om te weten is dat zowel in de US als in Mexico iedereen graag een eigen versie maakt en daarom zijn maar twee dingen altijd hetzelfde: een worstje en spek of bacon! :))
Zo maak je Sonoran Hot Dogs
Wikkel spek om de hotdogs.
Zet ze 30 minuten in de ijskast.
Snij de broodjes open, niet door.
Snij de groenten in blokjes.
Als je de bonen gebruikt verwarm ze dan eventueel in de magnetron
Zo maak je de Limoen Crema
Doe alle ingrediënten in een kom en roer.
Verwarm de pan en leg de hot dogs er in.
Bak ze rondom bruin en knapperig.
Snij de broodjes open, niet door.
Besmeer de snijkant met boter.
Grill de broodjes goudbruin.
Schep bonen op de broodjes.
Leg één of twee worstjes op de broodjes
Leg de groenten er bovenop.
Verdeel wat limoen crema over de broodjes en eet ze!
Wij wensen jullie allemaal een leuke vaderdag!