Boodschappenlijstje
1 eetlepel olie of 20 gram boter
20 gram bloem
150 ml groentebouillon
75 ml (slag)room
1 theelepel sojasaus
½ theelepel Dijon mosterd
Vandaag maken we een Zweeds sausje, dat prima bij Zweedse gehaktballetjes - die we morgen gaan maken - past. Wat niet wil zeggen dat je geen mayonaise, tomaten ketchup of zoetzure chilisaus bij de gehaktballetjes kunt eten. Dat kan ook allemaal smaken maar dit is de authentieke Zweedse roomsaus, voor de liefhebber!
Zo maak je Zweedse roomsaus
Smelt de boter.
Roer de bloem er door.
Voeg de groente-bouiilon toe.
Roer de bouillon er stevig door.
Voeg de room toe en roer het door.
Roer ook de sojasaus erdoor.
Doe tot slot de mosterd erbij.
Roer goed door en laat de saus iets indikken.
Onze saus had wel iets minder dik gekund!
TIP! Hou er rekening mee dat de saus dikker is als hij helemaal is afgekoeld!
Morgen de Zweedse balletjes!