SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Zweedse saus

bij Zweedse gehaktballetjes
Bijgerecht, Met slagroom, Europees en Sauzen
Zweedse saus sidepic

Boodschappenlijstje
1 eetlepel olie of 20 gram boter
20 gram bloem
150 ml groentebouillon
75 ml (slag)room
1 theelepel sojasaus
½  theelepel Dijon mosterd

Zweedse saus sidepicll

Vandaag maken we een Zweeds sausje, dat prima bij Zweedse gehaktballetjes - die we morgen gaan maken - past. Wat niet wil zeggen dat je geen mayonaise, tomaten ketchup of zoetzure chilisaus bij de gehaktballetjes kunt eten. Dat kan ook allemaal smaken maar dit is de authentieke Zweedse roomsaus, voor de liefhebber!

Zo maak je Zweedse roomsaus

Zweedse saus 01
Zweedse saus 02
Zweedse saus 03
Zweedse saus 04

Smelt de boter.

Roer de bloem er door.

Voeg de groente-bouiilon toe.

Roer de bouillon er stevig door.

Zweedse saus 05
Zweedse saus 06
Zweedse saus 07

Voeg de room toe en roer het door.

Roer ook de sojasaus erdoor.

Doe tot slot de mosterd erbij.

Zweedse saus 08
Zweedse saus home

Roer goed door en laat de saus iets indikken.

Onze saus had wel iets minder dik gekund!

TIP! Hou er rekening mee dat de saus dikker is als hij helemaal is afgekoeld!

Morgen de Zweedse balletjes!