Wat heb je nodig?
hitte-bestendige bakjes of glazen
witte vrije uirloop eieren
azijn
voedings-kleurstof
een eierprikker
een rietje
een lange dunne naald
gekleurd garen
De eieren die in paastakken hangen mogen niet te zwaar zijn, dan buigen de takken door. Gekookte eieren zijn daarom niet geschikt maar lege eieren juist wel. Daarom gaan we eieren uitblazen.
Druk een ei in 1 beweging op de prikker, prik aan beide kanten.
Met de lange naald maak je de gaatjes wat groter en de eierdooier kapot.
Rietje tegen het ei, bakje eronder en dan hard blazen!
Spoel de eieren goed uit, was het stempel eraf en laat ze drogen.
Meet een eetlepel azijn af, per glas of bakje.
Knijp een kloddertje kleurstof in het glas.
Vul het glas bij met kokend water, dan even roeren.
Laat de eieren voorzichtig in het water zakken en laat ze zo 30 min. staan.
Als de kleur naar je zin is laat je de eieren op een prikker drogen.
Doe een knoop in je draad en steek de draad met de naald door het ei.
Knoop bovenin de draad een lusje. De eieren zijn klaar om op te hangen!